FRÅGOR OCH SVAR

IMG_0902Campingkort
Neptuni Camping är ansluten till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation. Vid incheckning krävs därför ett giltigt campingkort, ”Camping Key Europe”. Kortet kostar 150 kr (2016) och kan lösas i receptionen vid ankomst. Campingkortet är obligatoriskt på alla SCR-anslutna campingplatser i Sverige. ”Camping Key Europe” är giltigt i hela Europa och obligatoriskt även på utländska platser som är anslutna till sina länders riksorganisationer. Kortet förnyas/köpes årligen och endast om ni använder det. Ni checkar in på kortet och checkar ut vid avresa och betalar då för er vistelse. I kortet ingår en olycksfallsförsäkring samt SCR:s campingkatalog hem i er brevlåda. Ni får också tillgång till ett antal rabatter runt om i Sverige som kan vara till glädje under semestern. Läs mer här.
Det går att beställa ett personligt ”Camping Key Europe” på camping.se. Det kan ta upp till tre
veckor innan ni får kortet hem i brevlådan så tänk på att beställa det i god tid före er semester.

In- och utcheckning campinggästerIMG_1130
Incheckning sker vid ankomst. Vi har inget bestämt klockslag för utcheckning. Nytt dygn räknas från midnatt, det betyder att ni kan utnyttja hela dagen och kvällen innan ni lämnar platsen men glöm inte att ombesörja utcheckningen innan vi stänger receptionen kl. 21.00. Om ni anländer efter midnatt parkerar ni husvagnen/husbilen på parkeringen utanför receptionen och checkar in på morgonen. Om ni är på väg till oss och beräknar anlända strax efter receptionens stängning, ring så väntar vi in er innan vi stänger.

För förbokade elplatser gäller ankomst tidigast 12.00 (i de fall platsen är upptagen av annan gäst) och avresa senast 11.00 (i de fall platsen är bokad för annan gäst samma dag).

In- och utcheckning stug- och villavagnsgäster
Om ni hyr boende hos oss gäller ankomst tidigast 15.00 och avresa senast 12.00. Tänk på att
ni som gäster städar efter er själva och att lämna det rent och snyggt till nästa gäst. Kontakta
receptionen innan avfärd. Vi kontrollerar boendet efter varje gäst.

Mynt i duscharna
För varmvatten IMG_5355i duscharna behövs mynt. I de flesta duscharna är det femkronorsmynt med undantag för ett servicehus där det är enkronor. En femkrona ger vatten i 4 minuter, två enkronor ger vatten i 2 minuter. Tiden tickar även när vattnet stängs av. Om du inte har mynt så växlar vi i receptionen. Tvättmaskin och torktumlare betalas med femkronor. En tvätt kostar 25 kr. Kostnaden för torktumling är beroende på tid 5-20 kr.

Trivsel
Ni får parkera er bil bredvid tältet/husvagnen. Om ni har mer än en bil så finns det utrymme på vår avgiftsfria besöksparkering vid receptionen. På området gäller tystnad mellan kl. 23.00-06.00. Hundar är välkomna men håll dom kopplade.

Säkerhet och placering
Vi följer Räddningsverkets rekommendationer. Det ska vara ett avstånd på minst fyra meter på alla sidor mellan varje campingenhet. Allra lämpligast är det att placera husvagnen med draget utåt. Vi ber er
respektera de placeringsanvisningar vi ger er då det handlar om allas säkerhet likväl som trivsel.